Onze categorieën

2dehands maakt mobiele betalingen via Payconiq by Bancontact mogelijk

Vanaf vandaag rolt het handelsplatform zijn betaalsysteem uit

29 juli 2020 – Vanaf vandaag start 2dehands met de uitrol van een betaalsysteem via zijn site én app. 2dehandsgebruikers kunnen zo op een snelle, veilige en makkelijke manier onderlinge betalingen uitvoeren via de Payconiq by Bancontact-app. Ook online betalingen via Bancontact met de kaartlezer zijn mogelijk. Deze dienst is nu al beschikbaar voor een deel van de gebruikers, en wordt in de komende dagen verder uitgerold. “Zo hebben gebruikers geen reden meer om zich tijdens het handelen te laten wegleiden van ons platform,” aldus Aleksandra Vidanovski, woordvoerster van 2dehands.

Maandelijks handelen miljoenen mensen succesvol op 2dehands. Veilig en gemakkelijk betalen is daarbij heel belangrijk. Vanaf vandaag hebben 2dehandsgebruikers daar geen contant geld meer voor nodig, of hoeven ze hun bankgegevens niet meer te delen om een transactie uit te voeren. Ze kunnen hun aankopen direct onderling afrekenen via de Bancontact-betaalmethode. Dit kan mobiel via de Payconiq by Bancontact-app of online met de Bancontactkaart en kaartlezer. Wanneer de betaling wordt uitgevoerd, krijgen verkopers hiervan een bevestiging binnen de 2dehands-omgeving en kunnen ze met een gerust hart hun product opsturen. In de komende maanden zal 2dehands met verdere technologische ontwikkelingen zijn platform nog veiliger maken.

De betalingen worden uitgevoerd door de betaaldienstverlener Online Payment Platform. Maurice Jongmans, CEO van Online Payment Platform: “Met onze dienst kunnen 2dehandsgebruikers hun betalingen snel en makkelijk onderling regelen. De controles die wij uitvoeren op naam, bankrekening en gsm-nummer en – bij hogere bedragen – de extra controles op de identiteit, geven meer inzicht en zekerheid over de persoon waarmee je handelt. Deze gecontroleerde status van een gebruiker is vanaf nu ook op 2dehands te zien.”

Betalen met contant geld of via een traditionele overschrijving blijft mogelijk. “Bij deze laatste betaalmogelijkheid blijft het belangrijk om op de site van 2dehands te blijven om de verkoop af te ronden, en je niet te laten omleiden naar valse betaalsites of sites van transportfirma’s die er betrouwbaar uitzien, maar het niet zijn. Alert blijven, blijft de boodschap.” besluit Aleksandra Vidanovski.

“Met de Payconiq by Bancontact-app willen we het leven van de consument zo gemakkelijk en veilig mogelijk maken,” vertelt Nathalie Vandepeute, CEO van Bancontact Payconiq Company. “Vandaag is betalen in een veilige, contactloze omgeving namelijk essentieel. Dat consumenten vanaf nu kunnen betalen met de Payconiq by Bancontact-app op 2dehands, maakt het heel eenvoudig om via hun mobiele telefoon af te rekenen. Veilig en in een vingerknip”, concludeert Nathalie Vandepeute.

Meer tips om veilig te handelen zijn terug te vinden via deze link.

Over 2dehands

2dehands is één van de eerste zoekertjessites in België. Met 42 rubrieken is het handelsplatform bijzonder populair: het aantal bezoekers stijgt nog elke dag. Zowel particulieren, als kleine en grote bedrijven bezoeken 2dehands: goed voor zo’n 3,2 miljoen bezoekers per maand. Samen kopen en verkopen ze nieuwe en gebruikte items en diensten. Elke dag worden er gemiddeld 70.000 nieuwe zoekertjes geplaatst. Van kleding en verzamelobjecten tot auto’s en huisraad.

Over Bancontact Payconiq Company

In 2018 sloegen Bancontact Company en Payconiq Belgium de handen in elkaar en fuseerden tot Bancontact Payconiq Company. Het bedrijf is een initiatief van AXA Bank, Belfius, BNP Paribas Fortis, ING en KBC. De betaalapp Payconiq by Bancontact, brengt het beste van twee werelden samen. U kan er mobiel mee betalen, in alle veiligheid, zowel in winkels en in webshops als tussen particulieren, en zelfs om facturen of rekeningen te betalen. De app richt zich tot alle Belgen – ze werkt immers op iOS- en Android-smartphones – en is toegankelijk voor de klanten van 20 banken. De app kan overal gebruikt worden waar u voorheen kon betalen met de Bancontact- of Payconiq-app. De Bancontact-kaart blijft de referentie voor elektronische betalingen, met meer dan 1,43 miljard transacties in 2019 in België. De betaalapp en de betaalkaart vullen elkaar perfect aan zodat de gebruiker altijd en overal vlot kan betalen. Als lokale speler, biedt Bancontact Payconiq Company betaaloplossingen aan, veilig en op maat van elke handelaar, of het nu Payconiq of Bancontact is. De grootste uitdaging van het bedrijf is cashloze betaaloplossingen permanent te doen evolueren, ze zo “onzichtbaar” mogelijk maken. En dit in het kader van een sterke Belgische verankering, wat doorslaggevend is voor de bloei van onze eigen economie.

Voor meer info
Over Bancontact Payconiq Company: bancontactpayconiq.com
Over de Bancontact-kaart: bancontact.com
Over de Payconiq by Bancontact-app: payconiq.be

Over Online Payment Platform

Online Payment Platform is een platform-psp. Het bedrijf biedt gespecialiseerde betaaldiensten aan voor platformen en marktplaatsen. Online Payment Platform is opgericht in 2012 en faciliteert betalingen voor meer dan 150 platformen in heel Europa. In 2019 vonden er miljoenen transacties plaats via Online Payment Platform. Klanten zijn onder meer ANWB, Natuurhuisje, Kamernet, PayPal, PostNL en 2dehands. Het hoofdkantoor in Delft telt zo’n dertig medewerkers, daarnaast heeft Online Payment Platform vestigingen in Antwerpen en Berlijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *