Onze categorieën

‘Airco’ verslaat ‘gratis’ als populairste zoekwoord op 2dehands.be

Brussel, 26 juli 2018 – Ook de komende dagen wordt het nog zweten en puffen. Dat het bloedheet is, wordt ook op 2dehands.be gevoeld. Daar werd de afgelopen dagen massaal gezocht naar producten die verkoeling brengen. Gewoonlijk het populairste zoekwoord – ‘gratis’ (in het Frans: à donner) – moest gisteren plaatsmaken voor ‘(mobiele) airco’. Op één dag tijd werd er maar liefst 15.803 keer naar gezocht.

‘Gratis’ steekt gewoonlijk met kop en schouders boven alle zoekwoorden uit, maar daar kwam gisteren verandering in. ‘Airco’ werd toen bijna 16.000 keer als zoekwoord ingetikt. Dit is 3 keer zoveel in vergelijking met een dag eerder.

Top 3 van de populairste zoekwoorden op dit moment:

  1. Airco
  2. Gratis (in het Frans: à donner)
  3. Oldtimer

Petra Baeck, woordvoerder van 2dehands.be: “Dat het aantal zoekopdrachten met het woord ‘gratis’ overschreden wordt, gebeurt heel zelden. Alleen de zoekterm ‘sneeuwbanden’ wint het wel eens van ‘gratis’ wanneer er een plotse winterprik voorkomt.”

 

Over 2dehands.be
2dehands.be werd opgericht in 1999 als een van de eerste zoekertjessites in België. Intussen is 2dehands.be met 42 rubrieken bijzonder populair: het aantal bezoekers stijgt nog elke dag. Zowel particulieren, als kleine en grote bedrijven bezoeken 2dehands.be: goed voor zo’n 700.000 bezoekers per dag.
Samen kopen en verkopen ze nieuwe en gebruikte items en diensten. Elke dag worden er gemiddeld 70.000 nieuwe zoekertjes geplaatst. Van kleding en verzamelobjecten tot auto’s en huisraad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *