Onze categorieën

De Sint koopt ook tweedehands

Onderzoek van 2dehands.be, Troc.com, Cash Converters en De Kringwinkel: Meer dan 1 op de 3 Belgen overweegt een tweedehands sintcadeau te kopen.

Tweedehands is al langer populair en ook Sinterklaas is mee met deze trend. Van wie dit jaar sintcadeaus zal kopen, overweegt meer dan een derde (37%) er één of meerdere tweedehands op de kop te tikken. Dit blijkt uit een online onderzoek bij 2.000 Belgen in opdracht van 2dehands.be, De Kringwinkel, Troc.com en Cash Converters.

Heb jij er al aan gedacht om tweedehands speelgoed weg te schenken voor Sinterklaas? 37% van de Belgen wel. Bijna 1 op de 10 (9%) is zelfs al zeker van zijn of haar tweedehands aankoop.

Het populairste tweedehands speelgoed:

  1. Gezelschapsspelen en puzzels
  2. Bouwen en constructie (lego, duplo,…)
  3. Educatief speelgoed
  4. Poppen, knuffels en speelgoedfiguren
  5. Buitenspeelgoed

Methodologie 
Het online onderzoek werd in september 2018 uitgevoerd door onderzoeksbureau iVOX in opdracht van Troc.com, 2dehands.be en De Kringwinkels. 2.000 Belgen werden ondervraagd.Het onderzoek is representatief naar taal, geslacht, leeftijd en diploma. De maximale foutenmarge bedraagt 2,08%.

 

Over 2dehands.be

2dehands.be werd opgericht in 1999 als een van de eerste zoekertjessites in België. Intussen is 2dehands.be met 42 rubrieken bijzonder populair: het aantal bezoekers stijgt nog elke dag. Zowel particulieren, als kleine en grote bedrijven bezoeken 2dehands.be: goed voor zo’n 700.000 bezoekers per dag. Samen kopen en verkopen ze nieuwe en gebruikte items en diensten. Elke dag worden er gemiddeld 70.000 nieuwe zoekertjes geplaatst. Van kleding en verzamelobjecten tot auto’s en huisraad.

Over De Kringwinkel:

De Kringwinkel, dat zijn 147 tweedehandswinkels en 2 webshops in de sociale economie die zich verzameld hebben en samenwerken op vlak van communicatie en kwaliteit. Kringwinkels staan voor:  Sociale tewerkstelling: Onze producten hebben een verhaal, onze mensen ook. De Kringwinkel biedt een job, een opleiding en een toekomstperspectief aan meer dan 5.650 mensen die, om uiteenlopende redenen, weinig of geen kansen krijgen op de gewone arbeidsmarkt. Aandacht voor het milieu: De Kringwinkel haalt herbruikbare goederen op en verkoopt ze weer. Hierdoor komen ze niet op de afvalberg terecht. Originele en betaalbare spullen: We willen ervoor zorgen dat iedereen, ook met een beperkt budget, kwaliteitsvolle goederen kan kopen. Voor basisproducten bewaken we dan ook steeds een basisprijs. Ons aanbod varieert elke dag.

Over Cash Converters

Cash Converters, de wereldleider in aan- en verkoop van kwaliteits-tweedehands, werd in 1984 opgericht in Perth (Australië). De groep telt wereldwijd meer dan 800 winkels. Cash Converters koopt en verkoopt een zeer ruim gamma bijna-nieuwe producten, voornamelijk in de multimedia  (smartphones, laptops en tablets, HIFI, TV, DVD’s, fotografie,…), videogames, muziekinstrumenten, klein huishoud-elektro, sport, doe-het-zelf, tuinartikelen en juwelen. De eerste Belgische Cash Converters opende in 1997 de deuren en vandaag telt de keten 34 verkooppunten in ons land met in totaal 250 werknemers. Cash Converters telt meer dan 1,4 miljoen Belgische klanten die er per jaar gemiddeld meer dan 2 miljoen artikelen kopen en verkopen.

Over Troc.com

De allereerste Troc winkel voor tweedehandsverkoop opende zijn deuren in 1982 in Frankrijk. Vandaag is Troc.com uitgegroeid tot een succesvol netwerk met meer dan 130 winkels in zes Europese landen (Frankrijk, België, Luxemburg, Zwitserland, Duitsland en Spanje). De eerste Belgische Troc.com werd in 1996 geopend. In België telt Troc.com vandaag 28 verkooppunten, waarvan 7 winkels in Vlaanderen, 5 winkels in Brussel en 16 winkels in Wallonië. Bij Troc.com bepaalt een expert samen met jou wat jouw goederen waard zijn. Daarna kan je jouw goederen zowel cash laten inkopen, waarbij je er meteen contant geld voor krijgt, of je kan ze in depot laten nemen. Daarna worden de goederen optimaal uitgestald in de toonzaal en meteen online geplaatst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *