Onze categorieën

Duurste aanbod tweedehandswagens in Antwerpen, goedkoopste aanbod te vinden in Brussel

Analyse van 2dehands.be brengt wagenvoorkeur per provincie aan het licht.

Van alle wagens die elk jaar in België in het verkeer worden gebracht, blijft nog steeds meer dan de helft een tweedehandswagen. Uit een analyse van 2dehands.be blijkt dat Belgen vooral op zoek gaan naar luxe automerken. Audi, BMW, Mercedes en Volvo scoren het hoogst in de zoekresultaten op de grootste Belgische zoekertjessite.

2dehands.be onderzocht de verschillen qua autovoorkeur per provincie en bracht de zoekvoorkeuren in kaart. Daarnaast werd ook gekeken naar welke autozoekertjes het meest bekeken werden en welke de meeste biedingen en reacties kregen, en dus waarschijnlijk het meest gekocht werden.

  • De helft van alle auto’s die worden aangeboden zijn jonger dan 7 jaar. Het oudste exemplaar dat vorige maand op het platform stond, was een Buick van 1915.
  • In Antwerpen, Limburg & West-Vlaanderen worden de duurste wagens
  • De goedkoopste wagens worden aangeboden in Brussel, Luik en Namen.
  • In West-Vlaanderen staan het grootste aantal tweedehands Porsches te koop.
  • In Vlaams-Brabant, Antwerpen en Limburg vind je relatief gezien de meeste tweedehands Mercedessen.
  • Het aanbod van Volkswagen modellen blijkt dan weer het hoogst te zijn in Luxemburg en Namen.

Petra Baeck, woordvoerster van de grootste zoekertjessite van België: “Het aantal tweedehandswagens dat jaarlijks in het verkeer wordt gebracht is nog steeds groter dan het aantal nieuwe wagens. Voor veel mensen is een evenement als het Autosalon het moment om even te dromen over een exclusieve nieuwe wagen. Vaak blijft het echter bij dromen en gaan mensen op zoek naar een recente tweedehandswagen. Het aantal jonge tweedehandswagens, jonger dan vier jaar, op 2dehands.be nam het voorbije jaar trouwens nog toe met 4%.”

Peugeot, Citroën en Renault populair in Wallonië, Volkswagen boven in Vlaanderen

Wanneer gekeken wordt naar de zoekertjes met de meeste biedingen en reacties, zien we dat de Franse automerken het vooral in Wallonië goed doen. In Vlaanderen zijn het eerder de Volkswagenmodellen die veruit de meeste reacties krijgen.

Nog een opvallend verschil: terwijl Volvo bij Vlamingen best wel populair is, blijkt dit helemaal niet zo te zijn in Wallonië. Het omkeerde zien we bij Seat. Voor de Vlaamse autokoper blijkt dit merk weinig aantrekkingskracht te hebben, terwijl het bij Waalse autokopers juist heel populair is.

Effect Auto Salon: tot 20% meer autozoekertjes

Het Autosalon gaat traditiegetrouw gepaard met meer zoekertjes van mensen die hun auto van de hand willen doen. “Voor 2dehands.be zijn dat er zo’n 20% meer in vergelijking met vorige maand. Dit is interessant nieuws voor wie een goede slag wil slaan op de tweedehands automarkt! Op dit moment hebben we meer dan 100.000 wagens in ons aanbod,” besluit Petra Baeck.

De #SalonExperts zoeken voor jou naar het beste aanbod op 2dehands.be

Tijdens het Autosalon zal een team autokenners, de #SalonExperts, potentiële kopers helpen om op 2dehands.be op zoek te gaan naar de tweedehandswagen die het dichtst aansluit bij hun wensen.

Bezoekers van het Autosalon kunnen de #SalonExperts via de Facebook of Instagram pagina van 2dehands.be een bericht sturen met een foto van de auto die ze willen en de experts antwoorden bijna onmiddellijk. Potentiële kopers mogen hen een foto sturen vanop het Autosalon, maar evengoed een foto van een auto die ze zagen in een garage in hun dorp, op straat, of een screenshot vanop het internet.

#SalonExperts

 

Over 2dehands.be
2dehands.be werd opgericht in 1999 als een van de eerste zoekertjessites in België. Intussen is 2dehands.be met 42 rubrieken bijzonder populair: het aantal bezoekers stijgt nog elke dag. Zowel particulieren, als kleine en grote bedrijven bezoeken 2dehands.be: goed voor zo’n 700.000 bezoekers per dag.
Samen kopen en verkopen ze nieuwe en gebruikte items en diensten. Elke dag worden er gemiddeld 60.000 nieuwe zoekertjes geplaatst. Van kleding en verzamelobjecten tot auto’s en huisraad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *