Onze categorieën

‘Zwembad’ stoot zoekterm ‘gratis’ van de troon op 2dehands

Het is warm, en ook de komende dagen wordt het zweten en puffen. Met het kwik dat stijgt, gaat ook de vraag naar zwembaden, airco’s en barbecues de hoogte in. Gisteren was ‘zwembad’ zelfs het populairste zoekwoord op 2dehands; maar liefst 24.207 keer werd het ingetikt. Daarmee versloeg het ‘gratis’, wat anders het populairste zoekwoord is.

‘Gratis’ steekt gewoonlijk met kop en schouders boven alle zoekwoorden uit, maar daar kwam gisteren verandering in. ‘Zwembad’ werd toen meer dan 24.000 keer ingetikt. Dit is maar liefst 8 keer meer dan op een gemiddelde dag. Intex zwembaden zijn het populairst. Ook naar airco’s is veel vraag met gisteren bijna 22.000 zoekopdrachten.

Greet Goegebuer, woordvoerder van 2dehands: “Dat het aantal zoekopdrachten met het woord ‘gratis’ overschreden wordt, gebeurt heel zelden. Alleen de zoekterm ‘sneeuwbanden’ wint het wel eens van ‘gratis’ wanneer er een plotse winterprik is. Vorig jaar – op 25 juli – werd ‘gratis’ door ‘airco’ geklopt als populairste zoekwoord.”

 

Over 2dehands

2dehands werd opgericht in 1999 als een van de eerste zoekertjessites in België. Intussen is 2dehands met 42 rubrieken bijzonder populair: het aantal bezoekers stijgt nog elke dag. Zowel particulieren, als kleine en grote bedrijven bezoeken 2dehands: goed voor zo’n 3,2 miljoen bezoekers per maand. Samen kopen en verkopen ze nieuwe en gebruikte items en diensten. Elke dag worden er gemiddeld 70.000 nieuwe zoekertjes geplaatst. Van kleding en verzamelobjecten tot auto’s en huisraad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *